Gorica & The Grooveheadz

Gorica Šutić    Stevan Milijanović    Stefan Stehlik
David Gegić    Aleksa Milijanović

Gorica & The Grooveheadz

Gorica & The Grooveheadz

Gorica Šutić    Stevan Milijanović    Stefan Stehlik
David Gegić    Aleksa Milijanović

Gorica & The Grooveheadz je sastav mladih muzičara spontano okupljenih prilikom studija na jazz odseku Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Bend je okupila kantautorka Gorica Šutić, koja potpisuje muziku, aranžmane i tekstove pesama. Zvuk benda izmiče žanrovskim odrednicama, ali je očigledan uticaj džeza, soula, gruva i elektronike. Ovaj sastav je naročito posvećen autorskom radu, a u njihovom repertoaru se mogu naći i obrade već postojećih numera koje aranžmanski prilagode svom senzibilitetu i zvuku. Muzičari koji čine ovaj sastav su: Gorica Šutić, vokal, tekstopisac, kompozitor i aranžer, koja je poznata domaćoj publici i kao član benda “MING”; Stevan Milijanović, klavijaturista koji je autor, kompozitor i aranžer sastava “EJO” i “Ikigai Collective”, redovan je član mnogih beogradskih jazz sastava; Aleksa Milijanović, bubnjar, takođe član bendova “EJO”, “MING”, “Ikigai Collective”, “Bosque” i mnogih drugih; David Gegić, basista benda “MING”, “Bojan Cvetković Quartet”, “Ikigai Collective” i mnogih drugih; Stefan Stehlik, gitarista koji je član poznatog soul-funk benda MaraQYa. Ovaj sastav nastupao je na Beogradskom jazz festivalu 2020., kao i u dobro poznatim beogradskim klubovima: Strogi Centar, Soul Society, KC Grad, Knap Klub, u novosadskom Soul Peddler-u, u Bačkoj Palanci…

Drumbooty

Drumbooty

Drumbooty je novi autorski projekat najtraženijeg bubnjara sa naših prostora Pedje Milutinovića. Ovaj petočlani sastav karakteriše energična i melodična fuzija džeza, elektronike, hip hopa i afrobeat-a na koju je nemoguće ostati ravnodušan. Bend je osnovan 2020. godine nakon izlaska Milutinovićevog prvog albuma “Veritas Vincit” za Orenda records iz Los Andjelesa, na kome su učestvovale svetske zvezde poput David Binney-a, Ron Warburg-a, Pere Krstajića. Pored Milutinovića na bubnju, u bendu su naš izvrsni saksofonista Luka Ignjatović, profesor na FMU, na klavijaturama lideri nove generacije džezera Stevan Milijanović i Bojan Cvetković čiji se različiti stilovi pretvaraju u savršenu alhemiju na sceni, i Akoš Forgač na bas gitari koji upotpunjuje groove modernim pristupom koji donosi sa Berklija i njujorške džez scene. Pored samostalnih nastupa, bend je do sada ostvario saradnju sa našim popularnim hip hop sastavom Prti Bee Gee, koji je jako dobro odjeknuo u javnosti. Bend će predstaviti numere sa prvog albuma, kao i numere koje će se naći na novom albumu koji izlazi početkom 2022. godine.

Drumbooty
Monah

Luka Aranđelović      Lazar Jovanović     Pavle Samardžić
Nikola Vlatković     Petar Plavšić    Vuk Jovanović

MONAH

Monah

Luka Aranđelović      Lazar Jovanović     Pavle Samardžić
Nikola Vlatković     Petar Plavšić    Vuk Jovanović

Bend Monah je nastao u Nišu 2020.godine. Trenutno završavaju svoj album prvenac u studiju i počinju sa lajv nastupima. Njihov zvuk podseća na progresiv rok bendove iz 70ih godina kao i album koji je konceptualan, tematski i muzički povezan. Većina članova benda Monah studira na Fakultetu umetnosti u Nišu. Iako se profesionalno bave klasičnom muzikom oni godinama sviraju zajedno u raznim sastavima, raznih žanrova. Prošle godine pod imenom Monah, definisali su svoj zvuk i započeli snimanje prvog autorskog albuma. 

Veliko & Frikardo

Veliko & Frikardo

Veliko & Frikardo je projekat između subotičkog kantautora Veljka Ćućuza i DJ Frikarda.
Muzika ovog dua je svojevrsna fuzija “dark ambient” i “trip hop” zvuka sa mračnim vokalima i karakteristično repetativnim tekstovima Veljka Ćućuza. Kao odgovor na pandemiju, pomenuti dvojac je prošle godine objavio prvi singl “Vanredno stanje”, nakon čega su usledili singlovi “Favorite Guy” i “Dream”.
Album je iza ćoška, ali ćošak je veoma širok!

Veliko & Frikardo
Marcell Roncsák Trio

Marcell Roncsák     Goran Evetović     Akoš Forgač 

Marcell Roncsák Trio

Marcell Roncsák Trio

Marcell Roncsák     Goran Evetović     Akoš Forgač 

Marcell Roncsák trio je džez/folk projekat istoimenog gitariste, bubnjara Gorana Evetovića i basiste Akoša Forgača. Marcellov ansambl izvodi autorske pesme improvizativnog karaktera sa elegancijom savremenog džeza, energijom alternativnog roka i duhom balkanske folk muzike. 

Leni & Lulu

Leni & Lulu

Leni & Lulu je autorski projekat Pavla Zvekića i Olge Čegar. Ioako se u eklektičnom pristupu ovog dua ne nazire jasno definisani žanr, Pavle i Olga se vešto kreću između synth-pop pristupa i savremene džez harmonije uz podršku benda koji teži ka tradicionalnoj pank energiji. Nakon 20 godina poznanstva i jednog singla, “Kraj”, koji je objavljen 2020. godine, Leni & Lulu se vraća sa svežim repertoarom i sjajnim muzičarima iza sebe. Bend čine: Olga Čegar (vokal), Pavle Zvekić (klavijatura, lajv elektronika), Luka Malko (gitara), Akoš Forgač (bas gitara) i Nikola Vladušić (bubnjevi).

Leni & Lulu
? – Eroteme
Kosta Paunović    Vukan Potežica    Danilo Mitić Dimitrije Mojsijević     Kristijan Đorđević

? - Eroteme

? – Eroteme

Kosta Paunović    Vukan Potežica
Danilo Mitić    Dimitrije Mojsijević
Kristijan Đorđević

Oformljenog u haotičnoj 2020. godini, originalni članovi ovog benda su gitarista Kosta Paunović, kontrabasista Vukan Potežica i bubnjar Dimitrije Mojsijević. Nakon brojnih nastupa u Beogradu, kao i sticanja jedinstvenog muzičkog izražaja, ovaj bend ubrzo postaje kvintet i njemu se priključuju alt saksofonista Danilo Mitić i tenor saksofonista Kristijan Đorđević. Ovaj kolaborativni projekat dobio je naziv ,,?“, zbog konfuznog karaktera muzike, kao i pozadinskih i stilskih različitosti samih članova benda. U maju, 2021. godine, bend je snimio svoj debitantski album ,,NN“ u ,,Kulturnom Centru Pančeva“, kao i avantgardni, spiritualni EP pod nazivom ,,Nuru“, na ,,Akademiji Umetnosti“ u Beogradu. Debitantski album ovog benda sadrži sedam originalnih kompozicija (,,NN“; ,,Jackie’s Dance“;- Dimitrije Mojsijević; ,,Tisa“- Vukan Potežica; ,,Sugar Free“- Kristijan Đorđević; ,,Agoraphobia“; ,,Pocket Room Blues“ i ,,Third Floor“- Kosta Paunović), veoma različitih karaktera i muzičkih uticaja koji zajedno čine jednu, enigmatičnu celinu. Cilj ovog projekta je da objedini pet individua i stvori jedan potpuno nov muzički pravac. Trenutno, bend promoviše svoj prvi album na džez festivalima u Srbiji i okruženju.

Timbe

Timbe dj

Rašid Kurtanović, poznatiji po pseudonima Timbe i Bdat Džutim je kultni MC, jedan od osnivača Bad Copy-a i svojevrsni kum beogradske underground DJ scene.

Rođen je 13. aprila 1978. godine. Hip hopom počinje da se bavi 1996. Do sada je izdao dva solo albuma, „Timbetova zemlja“ i „Praznik za uši“. Muzički uzori su mu: Redmen, Pablik Enemi i Tupak Šakur. Njegove tekstove odlikuje ogromna doza humora, dok se sa druge strane može uočiti i kritika društva i političke situacije, kao i puno “betl tekstova”. Sarađivao je sa: Ajs Nigrutinom, Skaj Viklerom, grupom Prti Bee Gee, Marčelom, Suidom, Bvanom, grupom Beogradski sindikat, Edo Majkom, Strukom, grupom Bauk Skvad i mnogim drugim izvođačima koji čine veliku domaću hip hop porodicu.

Timbe dj
220 V Power Trio Logo

Aleksa Milijanović    Luka Malko    Pavle Zvekić

220 V Power Trio

220 V Power Trio Logo

Aleksa Milijanović    Luka Malko     Akoš Forgač 

220 V Power Trio sačinjen je od bubnjara Alekse Milijanovića, gitariste Luke Malka i pijaniste Pavla Zvekića. Muzika ovog tria može se opisati kao fuzija drum & bassa i savremenog džeza. Kablovi, pedale, lupovi, buka i elektronika… 
S druge strane, fini rad činele, tradicionalni džez vokabular i neograničena akustična improvizacija.

Stroberiz

Stroberiz image

Stroberiz – Subotička kantautorka Anamarija Tumbas, pod stejdž imenom Stroberiz, svojim pesmama osvojila je pažnju ljubitelja indie i alter pop zvuka. Svoj stil karakteriše kao sladunjavi dark pop, oslanjajući se na emotivne tekstove, jednostavne gitarske melodije i vokalne lupove. Krajem 2018. godine pridružuju joj se Aleksa Otašević na bubnjevima i Dragan Vidaković na bas gitari.

Stroberiz image
Nikola Radonjic and co

Pavle Zvekić    Nikola Vladušić    Uroš Jagodić
Luka Malko     Nikola Radonjić

Nikola Radonjić

Nikola Radonjic and co

Pavle Zvekić    Nikola Vladušić
Uroš Jagodić    Luka Malko
Nikola Radonjić

Nikola Radonjić je kantatutor i gitarista iz Subotice koji je izvesno vreme aktivan na domaćoj sceni. Počeo je kao “sajdmen” i pevač grupe The Coil, a danas je nezavisni kantautor koji je izdao svoj prvi album “Cross The Line” u januaru 2020. godine. Nikolin stil može da se okarakteriše kao “autentični subotički bluz” sa povremenim grandž pristupom u gitarskim deonicama i sirovom pank energijom na svakom autorskom nastupu.

Bend sa kojim Nikola nastupa čine: Pavle Zvekić (klavijature), Nikola Vladušić (bubnjevi), Uroš Jagodić (bas gitara), Luka Malko (gitara)
Nikolu Radonjića slušamo 7. avgusta u 20h u bioskopu Abazija